Den første oppskriften bare må være chilimarmelade

Min første oppskrift må være chilimarmelade – ikke bare er en insane godt – men også veldig enkelt og få ingredienser å legge inn.

Print Recipe
Chilisyltetøy - test
En dæsj chilimarmelade til ost er helt utrolig godt. Hvor sterk chilien smaker er ikke så lett å vite - noen av de store chiliene smaker nesten ingen ting. Vi anbefaler å bruke de største chiliene, og ta ut frøene hvis du ønsker mildere syltetøy.
Chilimarmelade til ost
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Passive Time 40 minutter
Porsjoner
små glass
Ingredienser
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Passive Time 40 minutter
Porsjoner
små glass
Ingredienser
Chilimarmelade til ost
Instruksjoner
  1. Rens paprika, og kutt den i biter. Hakk chili i små biter. Hvor sterk chilien smaker er ikke så lett å vite - noen av de store chiliene smaker nesten ingen ting. Vi anbefaler å bruke de største chiliene, og ta ut frøene hvis du ønsker mildere syltetøy.
  2. Kjør blandingen i blender eller bruk en stavmikser rett i kjelen etter det har kokt opp. Tips: Ikke bruk stavmikser i teflonbelagt kjele - det kan lett ødelegge kjelen (been there, done that)
  3. Ha alt i en kjele, og kok opp med sukker og eddik - gelatinen skal oppi senere.
  4. Hvis du ikke kjørte chili- og paprikablandingen i blenderen, kan du bruke stavmikseren rett i kjelen nå. Det skal småkoke i ti minutter.
  5. Følg bruksanvisningen på gelatinen. La det svelle og hell blandingen i kjelen. La det koke et par minutter til.
  6. Avkjøl i 30 - 40 minutter - bruke gjerne tiden til å sterilisere glassene 🙂
  7. Ha marmeladen på glass. Hvis du har sterilisert glassene holder syltetøyet en evighet - hvis du vil.
Notater

Utgangspunktet for oppskriften finne dere her: https://www.nrk.no/mat/chilimarmelade-1.12064079

Dette innlegget har 2 kommenta

  1. Bente Solberg

    Hvor mye gelatinpulver tilsvarer en gelatinplate?

  2. Ine

    En gelatinplate veier vanligvis rundt 1,7 til 2 gram og tilsvarer omtrent 1 teskje (ca. 3,3 gram) gelatinpulver. Dette kan imidlertid variere litt avhengig av merket og kvaliteten på gelatinen. Generelt regnes det at for å erstatte gelatinplater med pulver, trenger du å bruke samme mengde gelatin (i gram) som oppskriften angir, men husk at gelatinpulveret må bløtlegges i kaldt vann for å hydrere (svelle) før det varmes og oppløses i oppskriften. Det er også viktig å merke seg at resultatet kan variere noe i tekstur, siden gelatinplater ofte gir en litt klarere og jevnere konsistens enn pulver.

Legg igjen en kommentar